• Welkom bij de grootste online fietsenwinkel van Nederland!
  • support +31 338 2002 96
  • Valuta
    • EUR
    Talen
Raleigh is voor ons een comfortmerk dat indruk weet te maken met zijn kwaliteit en design.

Raleigh is voor ons een comfortmerk dat indruk weet te maken met zijn kwaliteit en design.

Fietsen met traditie en stijlbepalend design
De geschiedenis van Raleigh - opgericht in Nottingham in 1887 - is bijna net zo lang en fantasierijk als de geschiedenis van de fiets zelf. Raleigh is een van de oudste en tegelijkertijd een van de meest verspreide fietsmerken ter wereld. Over de hele wereld rijden mensen op een Raleigh-fiets. Opvallend zijn de diverse segmenten en modellen. Elke regio interpreteert het merk individueel - inclusief Duitsland, waar de uitloper van het bedrijf 'Raleigh Germany' in 1974 werd opgericht. 'Raleigh Germany' is een comfortmerk dat indruk weet te maken met zijn design. We houden van het beroemde Britse understatement en vertrouwen op duidelijke lijnen. In combinatie met de juiste kleuraccenten ontstaan ​​hierdoor unieke fietsen. Onze Britse collega's daarentegen richten zich volledig op sport en verkopen onder het merk Raleigh racefietsen en mountainbikes.

De productie en verkoop van de eerste Raleigh trekkingfietsen made in Germany vond plaats in Bitburg (Rijnland-Palts). Na enkele jaren volgde een verhuizing naar Darmstadt, in 1991 een wisseling van bedrijf en daarmee een wisseling van vestiging naar Osnabrück.

In 1999 verhuisde de productie naar de huidige woonplaats, de stad Cloppenburg in Nedersaksen.

Tegenwoordig maakt Raleigh Duitsland deel uit van Raleigh Univega GmbH, dat op zijn beurt behoort tot de grootste Duitse fietsenfabrikant - Derby Cycle Holding. Kids&Mobility is official dealer van Raleigh in Nederland. Naast het rijklaar afleveren van de Raleigh fietsen uit ons assortiment bieden wij ook service op en onderhoud op locatie door geheel Nederland tegen zeer gunstige tarieven. Zo kun je bij ons jouw Raleigh bestellen en kiezen voor de ons unieke Montageservice. Voor slechts € 25,00 ontvang je jouw fiets rijklaar aan huis. Alle reden om te kiezen voor een fiets of E-bike van Raleigh.

Reacties (0)

    Plaats een reactie

    Reacties moeten eerst goedgekeurd worden door de redactie